naar huus toe

Thema Vogeltelling

De nationale vogeltelling heeft weer plaats gevonden! Prachtig om onze huis-tuin-keuken vogeltjes te zien, te bestuderen en er gewoon ook héél erg van te genieten.

Scrol svp goed door naar beneden om in “vogel”- vlucht    😉   een aantal foto’s te bekijken!

Vogels hebben wij IN huis, onze Bas en Charlotte. Twee zebravinkjes. Deze tuteren er door de dag heen heerlijk op los. Fijn om dit duo er altijd gezellig bij te hebben. Het geeft een overzichtelijke taak in de verzorging, water verversen, voer geven, stokjes wassen, stro en takjes aanbieden….. 

Daarnaast hebben wij ook prachtige vogels OM huis. Natuurlijk de huismus, koolmees, Vlaamse gaai en wat verder in de tuin de groenen specht. In de voorbereiding naar de nationale vogeltelling (weekend van 26, 27 en 28 januari) zijn we ons gaan verdiepen in deze vrolijke kwetteraars. We hebben quizzen gedaan, gezang bestudeert, voedsel gemaakt, gekeken naar het verendek en … uiteindelijk ook meegedaan aan de telling!

Natuurlijk met een officieel     score blad vogeltelling

Om jullie een beetje mee te nemen in onze belevenissen, hieronder in beeld een impressie:

En de uitslag!!!!!!

Via de website van de vogelbescherming zijn nog allerlei leuke dingen te doen en te bekijken. Zo ook een webcam waar je tuinvogels kunt bekijken maar ook allerlei leuke weetjes en “wist je datjes”. Veel plezier gewenst, weten wij uit ervaring!

 

ander nieuws