naar huus toe

wat doen wij?

Het is voor ieder mens belangrijk zich nuttig en nodig te voelen. Een reden te hebben ’s morgens op te staan en dingen mee te maken waar je je thuis bij voelt. Bij ‘Naar Huus Toe’ doen we er alles aan een omgeving te creëren die dat mogelijk maakt voor onze gasten. Zo bieden wij vijf dagen in de week een warm ‘Huus’ en tuin met een passende daginvulling.

Belevingsgerichte zorg
We bieden belevingsgerichte zorg. Dat wil zeggen; zorg gericht op de beleving van de gast.
Hierbij nemen wij de belevingen van onze gasten voor “waar” aan, ook al doen wij zelf andere ervaringen op.

Sociale ondersteuning
Om onze gasten maximaal tot hun recht te kunnen laten komen, werken wij met ‘de vier dimensies van sociale ondersteuning’ (zie afbeelding). Bij goede ondersteuning zijn alle vier de dimensies voor ieder individu in een optimale balans. Zo halen we het maximale uit iedere dag zonder de gast te overvragen.

Omgevingszorg
Tot slot vinden wij het belangrijk om te werken volgens het principe van ‘omgevingszorg’. Hierbij wordt rekening gehouden met de invloed van de omgeving op mensen met dementie. Dit principe is van toepassing voor alle vormen van psychogeriatrie. Dit staat voor beperkingen van de geestelijke vermogens (psycho) op hogere leeftijd (geriatrie).

Benieuwd voor wie wij er zijn? Klik hier
Gaat u liever terug naar de homepage? Klik dan hier