naar huus toe

voeding en beweging

Elke dag verzorgen wij een maaltijd waar wij met elkaar met smaak van kunnen genieten. Deze maaltijden worden met liefde bereid. Waar mogelijk en wenselijk helpen onze gasten met koken. Zij kunnen zich herkennen in de handelingen die ze uitvoeren. Het geeft betekenis en zij voelen zich nuttig. Ook de ingrediënten en grondstoffen maken de maaltijd tot een feest.

We werken seizoensgebonden en zo veel mogelijk met biologische producten. Dat betekent o.a. dat we in de zomer oogsten van onze eigen moestuin en dat de appeltaart gemaakt is van de appels uit onze eigen boomgaard. In de winter denk je aan een stamppotje, stoofvlees of een hartige taart. Voeding is óók het hapje bij de borrel en het extra’s bij de koffie. Het streven is dat we ten minste drie keer per week vers bereid gebak of ambachtelijke koekjes bij de koffie hebben. Bij de borrel op vrijdagmiddag kan dit ook een hartig hapje zijn, zoals een toastje met huisgemaakte salade of iets lekkers van de kaasboer.

U bent van harte uitgenodigd om eens aan te schuiven en de maaltijd mee te genieten!
Voor leuke initiatieven rondom voeding en dementie klik hier

Beweging
Waar de gezondheid dat toe laat proberen wij onze gasten uit te dagen om op een alledaagse manier in beweging te blijven. Een rondje door de tuin, wat speelse oefeningen of door een eenvoudige afwisseling van zitten en staan. Zo waken we voor behoud van spierkracht en prikkelen we de geest.

Benieuwd wat we te zeggen hebben over thematisch werken? Klik hier
Gaat u liever terug naar de homepage? Klik dan hier