naar huus toe

voor wie zijn wij er?

Het merendeel van onze gasten heeft een vorm van dementie. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld ook gasten die een vorm van depressie of parkinson hebben. Bij Naar Huus Toe spreken we uit principe over “gasten” waar wellicht in andere settings gesproken wordt over ‘patiënten’ of ‘cliënten’. Voor ons duiden de begrippen patiënt en cliënt op een probleem-gerichte benadering. Aangezien wij onze doelgroep onvooringenomen bekijken, willen wij op deze wijze niet alleen in daad, maar ook in woord waardevrij spreken over onze doelgroep. Vandaar het door ons gebruikte begrip ‘gasten’.

Gasten
Wij nemen aan dat onze gasten zich in een ongeneeslijke situatie bevinden. Vandaar dat wij alle uitgangspunten in het zicht van palliatieve zorg plaatsen. Deze zorg richt zich op ‘palliatie’, wat verzachten of verlichten betekent. Daarom volgen we de beleving van onze gasten en sturen bij waar anders wordt vastgelopen.

Omgeving
De uitdagingen van dementie beperken zich helaas niet alleen tot diegene die het zelf ondervinden. Het vraagt namelijk ook veel van de directe omgeving. Een omgeving die met liefde en aandacht voor hun geliefde het beste gunnen en daar vaak verder in gaan dan feitelijk goed is.

Samenwerking
In dit proces van constateren, overwegen en wennen, helpen wij graag door vragen te beantwoorden, twijfels te bespreken en met ‘proefbezoekjes’ welkom te heten. Een belangrijke basis voor de samenwerking die het is. Tussen ‘naar huus toe’ en alle betrokken partijen!
Heb je vragen of interesse in een koffiebezoek? Klik hier.

Mooie foto’s bekijken? Klik hier
Gaat u liever terug naar de homepage? Klik dan hier