naar huus toe

thematisch werken

Thematisch werken is een werkvorm die afkomstig is uit het onderwijs. Het biedt leerlingen structuur, herkenning en veiligheid. Laat dit nu precies zijn wat wij onze gasten ook willen bieden. 

We proberen in te spelen op onderwerpen die al spelen in de groep en we vergroten deze uit zodat we er ongeveer vier weken mee bezig kunnen zijn. Deze thema’s staan dus niet vooraf vast en kunnen vaker terugkomen. Thema’s kunnen zijn toegespitst op actualiteiten zoals de tour de france, olympische spelen, verkiezingen of het weer. Maar denk ook aan algemenere thema’s als natuur, kindertijd/vroeger, muziek en voeding.

Wij zorgen ervoor dat elke gast, ieder individu, aan kan sluiten bij het thema. Voor de één is dit het aanpakken van een groter project waar meerdere weken aan gewerkt kan worden, zoals het opknappen van een gitaar, voor de ander is dit het participeren in gesprekken of het bekijken van foto’s.

Voor alle gasten staat hetzelfde doel centraal binnen het thematisch werken: het bieden van structuur, herkenning creëren, uitnodigen tot activiteit en hem/haar zich veilig en geborgen laten voelen. Op welk niveau een gast ook deelneemt aan het thema, het effect dient hetzelfde te zijn. Het is aan ons daarvoor te zorgen.

Als u meer wilt weten over thematisch werken of bent u benieuwd welk thema momenteel centraal staat, neem gerust contact op. Wij vertellen u er graag meer over.

Benieuwd naar informatie over mantelzorg? Klik hier
Gaat u liever terug naar de homepage? Klik dan hier