naar huus toe

Naar Huus Toe viert feest!

Uit de gehele omgeving, en ook uit uw dorp, komen al vele jaren mensen naar dagverzorging Naar Huus Toe in Herveld. Op een mooie, landelijke plek worden zij ontvangen… Maar wanneer ga je naar een dagverzorging? En wat doen die mensen daar? Allemaal terechte vragen, die waarschijnlijk nu bij u opkomen.

De gasten die bij Naar Huus Toe worden ontvangen hebben met elkaar gemeen dat ze ouderen zijn die belemmeringen ervaren van hun geestelijke vermogens (PsychoGeriatrie). Denk hierbij aan mensen met een vorm van dementie. De gasten komen naar de dagverzorging om daar ondersteuning te krijgen en gepaste prikkels te ontvangen, de mantelzorgers worden in deze tijd ontlast van hun intensieve mantelzorg taak.

Wij proberen in te spelen op thema’s die al spelen in de groep en we vergroten deze uit zodat we er ongeveer vier weken mee bezig kunnen zijn. Thema’s kunnen zijn toegespitst op actualiteiten zoals de Tour de France, Olympische spelen, verkiezingen of het weer. Maar denk ook aan algemenere thema’s als natuur, kindertijd/vroeger, muziek en voeding.

Voor onze begeleiding naar onze gasten betekent dit dat wij ervoor zorgen dat elke gast, ieder individu, kan aansluiten bij het thema. Voor de één is dit het aanpakken van een groter project waar meerdere weken aan gewerkt kan worden: Denk aan een egelhuisje bouwen of een winters dorpje opzetten. Voor de ander is dit het deelnemen aan gesprekken, proeven in de keuken of het bekijken van foto’s. Tussentijds wordt er op vaste momenten koffie gedronken en genieten wij gezamenlijk van een vers bereide, warme maaltijd.

Voor alle gasten staat hetzelfde doel centraal: gepast prikkels ontvangen. Voor onze begeleiding betekent dit dat wij keuzes maken in: het bieden van structuur, herkenning creëren, uitnodigen tot activiteit en hem/haar zich zo veilig en geborgen te laten voelen.

Inmiddels bestaat Naar Huus Toe per 1 maart 2022 alweer 10 jaar. En dat vraagt om een feestje. Er wordt een vernieuwde website gelanceerd en alle betrokkenen worden getrakteerd op taart. Heeft u ook interesse gekregen? Neemt u dan eens vrijblijvend contact op. Wij staan u graag te woord.

ander nieuws